dilluns, 12 de desembre de 2011

EL REGAL DELS REIS MAGSAutor:
O. Henry era el pseudònim literari de l'escriptor nord-americà William Sydney Porter (1862 –1910). Les seves històries curtes eren molt conegudes i és considerat un mestre del relat breu. El seu intel·ligent tractament dels finals (amb sorpreses i enginyosos), va popularitzar en anglès l'expressió un final a la O.Henry. Molts contes tenen lloc a la ciutat de Nova York i retraten generalment personatges normals i corrents com dependents, policies, cambreres. La seva obra més coneguda, Els quatre milions, fa referència al nombre d'habitants de la ciutat de Nova York al començament del segle XX, i al fet que cadascun d'aquests habitants constituïa per a O. Henry "una història digna de ser explicada".


Argument:
Explica la història de Della, una noia que vivia amb el seu marit de vint-i-dos anys. Els dos són molt pobres. Arribava el Nadal i Della que estimava profundament al seu marit volia fer-li un regal important però només tenia 1 dòlar amb 87 centaus. Sabia que no podia comprar-li res important. El seu espòs Jim, tampoc tenia diners per fer-li cap regal, tenia només un objecte de valor que havia heretat del seu pare i del seu avi que era un rellotge d'or.


Valoració:
El conte de "El regal dels Reis Mags’’ d'O. Henry és un relat molt curt que tracta sobre la generositat i l'amor. La història transcorre durant el Nadal una data simbòlica perquè és sobretot quan floreixen aquests sentiments, i l'autor ho reflecteix molt bé. És un relat que més enllà de l'última sorpresa, de l'impactant final a l'O. Henry, està escrit de manera fluïda i precisa. O.Henry és un escriptor d'imatges, molt cinematogràfic. De fet he sabut que d'aquest conte s'han fet adaptacions al cinema. No vull explicar el final del relat, només us diré que, per a mi defineix perfectament el concepte de l“amor veritable”. Però explicat per O. Henry, aquest concepte ni és cursi, ni és "enganxós". És simplement real com la vida.
Us recomano aquest llibre tant a petits com a grans si voleu viure el sentiment del Nadal!

Diana Parrilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada