dimecres, 23 de novembre de 2011

A LES MUNTANYES DE LA FOLLIA (H.P. Lovecraft)Autor:
Howard Phillips Lovecraft (1890 –1937) va ser un escriptor nord-americà, autor de novel•les i relats de terror i ciència ficció. Se’l considera un gran innovador del conte de terror, al que va aportar una mitologia pròpia. La seva obra constitueix un clàssic del terror còsmic materialista, un corrent que s'aparta de la temàtica tradicional del terror sobrenatural (satanisme, fantasmes), incorporant elements de ciència ficció (races alienígenes, viatges en el temps, existència d'altres dimensions). Va conrear també la poesia, l'assaig i la literatura epistolar.


Argument:
La història descriu una expedició a l'Antàrtida que entre altres troballes, troben l'accés a una ciutat antiquíssima i els cossos conservats d'éssers d'una antiguitat de milions d'anys. Aquests cossos antiquíssims desapareixen, igual que altres membres de l'expedició, per la qual cosa una parella d’expedicionaris decideix anar en la seva recerca, i de pas, explorar la ciutat.


Valoració:
Lovecraft barreja de manera notable, una trama pertanyent al gènere de terror amb una base científica o pseudocientífica.

Es tracta d'una novel·la curta que manté constantment la tensió del lector. Una de les primeres coses que es nota mentre vas llegint i que em va agradar és la forma en què va creant suspens mitjançant el degoteig d'informació.

La història és senzilla en principi, i pel que sembla continua Les aventures d'Arthur Gordon Pym, d'Edgar Allan Poe, que apareix citat dues vegades en el text.

Lovecraft utilitza la tècnica del testimoniatge per presentar els fets que passen de forma versemblant i plens d’emoció. Les notes i descripcions del protagonista mostren l'evolució en les emocions i els esdeveniments. La seva prosa, ens ofereix tota mena de detalls de les accions que els protagonistes estan duent a terme i del que van veient a mesura que exploren la ciutat perduda.

Val la pena de tant en tant endinsar-se en un món de misteri, fascinació i terror!


Diana Parrilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada