dilluns, 4 d’abril del 2011

PRIMER MERCAT D'INTERCANVI SANT JORDI 2011




Dóna-li una segona oportunitat

L’intercanvi de productes, conegut també per bescanvi o troc, va ser la primera forma de comerç de la història i fins i tot avui perdura com a pràctica habitual en el món rural. En el moment en què una comunitat va tenir excedents de productes, va començar a canviar-los amb els sobrants d’altres societats. Els productes que s’intercanviaven eren els més necessaris: aliments, roba, eines. Aquest sistema es va mantenir durant molt de temps, però amb el creixement de la producció i de l’activitat comercial resultava difícil establir el valor exacte dels productes i arribar a un acord entre les parts implicades. Per aquest motiu es va inventar la moneda com a sistema de referència. No obstant això, el troc no va desaparèixer. No va ser fins l’Imperi romà que es va potenciar i estendre l’ús de la moneda tal com la coneixem avui dia.
Malgrat el monetarisme i el consumisme ens ocasions compulsiu que impera en la societat actual , els intercanvis entre ciutadans i ciutadanes permeten establir relacions més humanes i vivències personals allunyades del ritme accelerat d’aquesta societat.
El nostre institut com a membre de la xarxa de les escoles per a la sostenibilitat de Catalunya pretén iniciar un mercat d’intercanvi per conscienciar a l’alumnat sobre el consumisme i la reducció de residus. Hem pensat que per ser la primera vegada que es realitzarà l’intercanvi, el centrarem només amb llibres, còmics, DVDs i CDs; i el farem coincidir amb la festivitat de Sant Jordi.

L’intercanvi ens permet obtenir llibres, DVDs, CDs i còmics, de segona mà, però en bon estat , d'una manera fàcil i còmoda. Si teniu llibres, pel·lícules, música, que ja no desitgeu, perquè ja els heu llegit, teniu la casa petita, etc. no els llenceu. Porteu-nos-els i us donarem vals per poder canviar-los per d’altres documents durant la setmana de Sant Jordi.
Només es poden portar dos documents per persona com a màxim. Per cada un es donarà un val que podreu canviar per un altre. Amb tots els objectes es faran diverses parades a la biblioteca segons el curs, la temàtica i el tipus de document.
Qui pot participar? Alummat de l’ESO, batxillerat i cicles formatius




Quins documents podem portar-hi? Llibres o còmics en bon estat, sense guixades i seminous o nous, de la temàtica que vulgueu i adreçats a un públic juvenil. No s’intercanviaran revistes ni enciclopèdies ni llibres antics. Pel que fa als CDs o DVDs, han de ser originals, nous o seminous, no s’accepta cap pel·lícula ni cap música descarregada d’internet o copiada. Les pel·lícules poden ser de temàtica variada adreçada al públic en general, no s’acceptaran films classificats per a majors de 18 anys.

Calendari
Lliurament dels llibres a la biblioteca : entre el 11 d’abril i el 15 d’abril durant les hores d’obertura de la biblioteca.
El tutor/a baixarà a la biblioteca amb el seu grup i portaran els documents. El bibliotecari o bibliotecària, apuntarà els llibres, DVDs o CDs en un full i li lliurarà un val per realitzar l’intercanvi.
Intercanvi: la setmana del 26 al 29 d’abril.
Dimarts 26 d’abril de 12.45 a 13.15 – 1r d’ESO
Dimecres 27 d’abril de 12.45 a 13.15 – 2n d’ESO
Dijous 28 d’abril de 12.45 a 13.15 – 4t d’ESO / Batxillerat / Cicles matí
Divendres 29 d’abril de 12.45 a 13.15 – 3r d’ESO
Dimecres 27 d’abril a l’hora del pati de tarda per a cicles formatius de tarda.


CAMPANYA DELS SIS EUROS


D’altra banda us informem que l’Ajuntament de Cornellà ha endegat com l’any passat una campanya per incentivar la compra de llibres. Es repartirà entre l’alumnat uns vals de descompte perquè qualsevol alumne/a que compri a les llibreries de Cornellà entre l’11 i el 23 d’abril se li retorni 6 euros del preu del llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada