dissabte, 18 de desembre de 2010

LLIBRES NADAL 2010

Primer cicle d'ESO

Català

Paraules embarbussades. Carme Alcoverro. Ed. Barcanova. Embarbussaments per llegir, riure i aprendre.

Herois i heroïnes, Els estimats dels déus. Montse Viladevall i Tony Llacay. Ed. Oxford. Gaudeix de les històries dels herois i heroïnes grecs. Passions, lluites i aventures.

Terra de dracs. La fúria del dimoni. Guillem Bou i Carme Trinidad. Ed. Barcanova. Emocionant història d’un dimoni poc corrent que arriscarà la propia vida per fer que tot torni a ser com era.

Paraules amagades. Montse Ginesta. Ed. Barcanova. Juga a cercar totes les paraules que puguis. Tot i que no les veus, hi són…

Jaume I i el cavaller. Octavi Egea. Ed. 3i4. Divertida obra de teatre on un noi viatja a través del temps. Haurà de conviure amb el rei Jaume I i enfrontar-se a la batalla de Muret.

Castellà

Entre mar y tierra. Betwen sea and land. Juan Varela Simó. Ed. Lynx. Barcelona 2010 (bilingüe en inglés y castellano).

Pájaro veneciano. José Mª Latorre Fortuño. Ed. Macmillan. Madrid.2010

Reckless. Carne de piedra. Cornelia Funke. Ed. Siruela. Madrid. 2010

El niño que soñaba con un caballo. Federica de Cesco. Ed. Siruela. Madrid

Algunos muchachos. Ana Mª Matute. Ed. Destino. Barcelona. 2001


Segon cicle d'ESO


Català

Perquè tothom em mira això del cap Randal Abdel-Fattah. La Galera. Una estudiant musulmana que viu a Austràlia decideix portar el mocador musulmà, el hijab, i s’enfrontarà als prejudicis de la societat.

He jugat amb els llops Gabriel Janer Manila. Ed. la Galera . Està basada en la història real d’en Marcos, un home nascut el 1946 que durant 12 anys de la seva infantesa va viure sol a les muntanyes de Sierra Morena.

Els ulls grocs dels cocodrils Katherine Pancol. Ed. La butxaca. Una història d’amor, d’amistat, de traïció, d’ambició, de somnis.

La nit que la Wendy va aprendre a volar Andreu Martín . Ed Bromera. Una novel·la trepidant en què la jove Wendy haurà d’enfrontar-se, ella sola, a assassins perillosos.

Els estranys talents de la Flavia Alan Bradley. Ed columna. La jove Flavia de Luce queda corglaçada quan a primera hora del matí, entre els cogombres, descobreix un cadàver al seu jardí.

Castellà

En carne viva. Rubén Pelllejero, Florent Germanine, Frank Giroud. Ed. Astiberri. Colección sillón orejero. Bilbao. 2010 (còmic)

70 millas hasta el paraíso. Robert Klement. Ed. Takatuka. Barcelona. 2010

Alas negras. Laura Gallego Ed. El laberinto. Alcorcón ( Madrid) 2010

Todo por demostrar. Colección Relatos matemáticos. Ed. Anaya. Madrid. 2010

Las aventuras del capitán Singleton. Daniel Defoe. Ed. BackList. Barcelona. 2009Batxillerat

Català

El secret del meu turbant. Agnès Rotger i Nadia Ghulam . Ed. Columna. El llibre narra la història real d'una jove afganesa, la mateixa Ghulam, que ha de sobreviure al Kabul talibà.

Maletes perdudes Jordi Puntí. Editorial Empúries . En Christof, en Christophe, en Christopher i en Cristòfol són germans, però no es coneixen entre ells. Fills de quatre mares diferents, viuen a Frankfurt, París, Londres i Barcelona.

No era lluny ni difícil Joan Margarit. Ed. Proa. Amb aquest poemari Margarit parla de l'edat, de la vida, de la mort i del sexe, entre altres temes. Tanca el cicle poètic iniciat amb Càlcul d’estructures, Casa de Misericordia i Misteriosament feliç.

La bicicleta estàtica Sergi Pàmies. Ed. Quaderns Crema. Narra amb un estil obsessiu i sobri els naufragis de la maduresa i les fatalitats individuals i col·lectives.

La princesa del gel Camilla Läckberg. Ara llibres. L'escriptora Erica Falck torna al seu poble natal, Fjällbacka. Ha heretat la casa dels seus pares, morts fa poc en un accident de trànsit, i intenta acabar la biografia que té entre mans. Al cap de pocs dies, un veí descobreix el cadàver d'Alex Wijkner, la seva amiga d'infantesa, en una banyera plena d'aigua gelada i amb les venes tallades.Castellà

La atracción del abismo. Rafael Argullol. ED. Destino. Barcelona 1984

Trafalgar. Benito Pérez Galdós. Ed. S:A: de Promoción y Ediciones. 2008

Cien años de Soledad .Gabriel García Márquez. Ed. Mondadori. 2007

Riña de gatos. Eduardo Mendoza. Ed. Planeta. Barcelona. 2010

Libro de las preguntas. Pablo Neruda. Ed. Media Vaca. Valencia. 2006

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada