dimarts, 2 de febrer de 2010

DIARIO DE VIAJE DE UN REPORTERO DEL “PETIT VINGTIÈME”


Argument: L’escriptor i historiador Luc Révillon, al juny de 2006, va trobar en una parada d’un antiquari al mercat de Brussel·les, un quadern de viatges d’un redactor del diari belga “Le vingtième siècle”. Aquest quadern contenia notes manuscrites datades entre 1929 i 1939. El nom del reporter és un misteri ja que no s’han trobat rastres d’ell en els arxius del diari. L’autor del llibre ens fa partícips d’aquesta troballa, incloent anotacions pròpies i fotografies que ens amplien la informació dels reportatges

Valoració: És impossible avorrir-se amb la lectura d’aquest llibre de reportatges. Històricament m’ha aportat una visió del període d’entreguerres que no coneixia i visualment és original i molt amè. Està escrit en primera persona en un llenguatge simple i directe i algunes fotografies són molt impactants sobretot les del reportatge de la Xina.

Segons Luc Révillon, sembla que hi hagi un nexe d’unió entre el que escriu el reporter i el que dibuixava Hergé a les aventures de Tintín però com que no s’ha pogut comprovar la identitat del reporter tot està envoltat d’un gran misteri.

El llibre m’ha agradat molt i el recomanaria a tothom pel seu valor històric ja que es detallen sota la perspectiva del temps en que va ser escrit, la vida de la Unió Soviètica, el Congo Belga, els Estats Units, Orient, Extrem Orient, Amèrica Llatina, Escòcia i Centreeuropa.


Diana Parrilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada