divendres, 14 de novembre del 2014

Dia europeu de les llengües



El dia 26 de setembre hem celebrat a l’institut el Dia Europeu de les Llengües, un dia per homenatjar totes les llengües que actualment conviuen a Europa, les pròpies del territori i les que han portat els nouvinguts.

A l’entrada de l’institut, hem pintat al vidre diferents paraules en llengües diverses. Paraules significatives com ensanyança, benvinguts o hola. Just al davant, hem muntat un plafó amb altres paraules importants com hola o gràcies i amb les paraules preferides de l’alumnat de 4t. Es poden llegir les paraules i per quin motiu les van triar. Estan en llengües diferents: català, castellà, anglès, francès, italià, alemany, llatí, entre d’altres. Amb aquestes paraules, hem elaborat un vídeo per conmemorar aquest dia tan especial. A totes les aules, hem penjat “bon dia” en diferents llengües a la porta i hola a dins les aules.

L’alumnat a les aules també ha treballat diferents activitats. Així, per exemple, l’alumnat de 1r també ha triat paraules i ha explicat què signifiquen per a ells. A alemany, s’ha treballat la diversitat lingüística. A francès de segon, s’ha realitzat una activitat amb les llengües romàniques sobre la casa amb una cançó en francès i occità. A l’aula d’acollida, s’ha explicat La Caputxeta vermella en les llengües de l’alumnat: castellà, anglès, quítxua, rus, ucraïnès, romanès, xinès i català.

Finalment, tot el centre i l’entorn ha pogut col·laborar en aquest dia tan especial enviant les paraules que més agraden al hasthag #llengüesmmp al nostre twitter de l’institut.



Aquest ha estat el nostre granet de sorra per celebrar el Dia Europeu de les Llengües, per promocionar el plurilingüisme com un tresor a preservar, per promoure les llengües i les cultures i prendre consciència i respecte a la diversitat lingüística

Gemma Fontova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada