dissabte, 12 d’abril del 2014

L'ESCRIPTOR OCTAVI EGEA ENS VISITA





Hem tingut el gust de poder conèixer Octavi Egea, un escriptor català nascut a Barcelona al 1946. Hem pogut gaudir de les seves experiències i opinions gràcies a la visita al nostre institut, Miquel Martí i Pol. Abans, la meva classe ens vam llegir un dels seus llibres, anomenat els Fantasmes de Venècia. 
Octavi, primerament, ens va explicar el seu mètode d’inspiració per escriure Els fantasmes de Venècia. Va començar dient, que sempre li havien dit que Venècia era una ciutat molt cara i inaccessible,  aquesta idea el va fer retardar el seu viatge malgrat les seves ganes d’anar-hi, . Després de mirar ofertes i preus, va decidir anar-hi, desmentint els rumors que havia escoltat. Explicà amb detall la seva estada, i ens remarcà que és un dels seus destins preferits, juntament  amb Londres, on ja se sent quasi ciutadà. Aquest viatge el va fer reflexionar sobre la idea de reprendre una obra de teatre que ja havia escrit abans, acabant-la i transformar-la a prosa i esdevenint Els fantasmes de Venècia.
A partir d’aquesta idea principal, ens va explicar com va succeir la publicació. Per complaure l'editorial va   canviar el nom i el final de la història. Tot seguit   profunditzà molt més sobre els seus gustos i preferències. Després d’això va obrir  un torn de paraules, on es van aclarir algunes de les preguntes que van fer els companys interessats per l’autor. 
Va ser una visita molt interessant i de la qual vam aprendre molt. Perquè no tots els dies, es pot parlar amb persones amb aquestes característiques. Personalment, em va agradar molt per acabar d’aclarir els dubtes que tenia sobre el llibre i les curiositats que em van sorgir sobre l’autor. A més, vam passar una bona estona, ja que parlava amb cert sentit d’humor. Va ser una experiència enriquidora.

Sara Quiles 2n B 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada