dijous, 17 de gener de 2013

INFORMACIÓ GENER 2013

Recordem que l’horari de la biblioteca escolar és de dilluns a dijous de 16’30 a 19’00. La biblioteca és oberta a qualsevol membre de la vostra família: pare, mare, germans, etc. 

 El dimecres 30 de gener iniciem el CONCURS DEL CATENIGMA. Tots els dimecres de cada setmana fins el 17 d’abril penjarem un CATENIGMA, un enigma relacionat amb la cultura catalana en general. Els enigmes seran mots relacionats amb les tradicions, la geografia, personatges històrics, escriptors catalans, etc. El CATENIGMA es penjarà a diversos llocs de l’institut i a la biblioteca. Qui vulgui resoldre’l ho podrà fer a través del bloc de la biblioteca http://biblioteca-iesmartiipol.blogspot.com.es/, posant la resposta, el seu nom i el curs, o en un full i dipositar-ho a la bústia de la biblioteca situada a consergeria. Tots els participants que encertin el primer catenigma i el responguin a través del bloc obtindran un obsequi. Per contestar l’enigma teniu de temps fins el dimecres de la setmana següent a les 9’15 h. A la biblioteca hi ha un cartell on s’indicarà el nom dels participants i els punts obtinguts. No tots els CATENIGMES tenen la mateixa puntuació, van de l’1 al 10 segons la dificultat. El dia 24 d’abril se celebrarà el concurs dels guanyadors dels enigmes. 

 Per Sant Jordi, 23 d’abril, VINE A RECOMANAR EL TEU LLIBRE PREFERIT A LA BIBLIOTECA I TE’N REGALAREM UN DE NOU Si t’ha agradat un llibre i ho vols fer saber, no ho dubtis, aquesta és la teva. 

 Si vols que algun llibre dels que t’agraden estigui a la biblioteca o necessites algun llibre per realitzar algun treball, el pots demanar perquè el comprem, a través del nostre bloc. Aquesta recomanació és extensible als altres membres de la teva família. 

El dimecres 29 de maig a les 11’15 es realitzarà un SORTEIG entre tots els números repartits per haver demanat en préstec algun document de la biblioteca. El premi serà sorpresa. 

 Tots els i les alumnes que elaborin una recomanció d’un llibre per a la biblioteca, podeu veure exemples al bloc o al plafó del Jo Recomano , a part d’obtenir un número per al sorteig del dia 29 de maig, tindran un obsequi. 

 Us recordem que el servei de préstec és d’un mes per als llibres i d’una setmana per als DVDs. Es pot demanar una pròrroga de 30 dies pels llibres i d’una setmana pels DVDs, sempre que no hagi estat sol·licitat prèviament el document. Passat aquest termini s’haurà de lliurar el llibre o llibres, o DVDs. El fet de no complir aquests requisits pot comportar la penalització i retirada dels serveis de préstec, així com l’amonestació en casos reiteratius.

Vine a la biblioteca, en sortiràs amb les butxaques plenes! 

 La biblioteca escolar és un centre neuràlgic de la promoció de la lectura i de la cultura en general, durant el segon tercer trimestre d’enguany s’organitzaran els següents tallers o activitats: 

 Club de lectura: a partir del dimecres dia 6 de febrer comencem una nova activitat a la biblioteca: el club de lectura! Aquest taller es durà a terme cada 15 dies. Al taller, triarem un llibre que vulguem llegir tots plegats. Cada 15 dies llegirem, pel nostre compte, un capítol o fragment. El dia que toqui trobar-nos parlarem del que hem llegit, direm el que ens ha semblat i debatrem sobre els diversos temes que vagin sortint al llarg de les lectures. En acabar cada llibre prepararem una petita activitat com per exemple la invenció d’un joc de taula sobre el llibre que hem llegit, la creació d’una cançó, una representació teatral... Descobriràs una nova manera de viure la lectura! El taller serà els dimecres, cada 15 dies, de 16:30 a 17:30. 

 Taller d’escriptura creativa: Enguany tornem a oferir aquest taller que ja vam iniciar el curs passat. Un taller on combinem el joc, la imaginació, l’humor, la creativitat i les ganes de passar-ho bé. Tot plegat en un espai on aprendrem a capgirar el significat de les paraules, a crear-ne de noves, a elaborar històries en grup, a explicar dos contes en un de sol (què passaria si ajuntéssim els tres porquets amb la Ventafocs? Potser el príncep descobreix que l’amo de la sabata de cristall no és una bella dama, sinó un porquet... qui sap!) Aquest taller es durà a terme cada 15 dies, els dimecres de 16:30 a 17:30. Comencem el 13 de febrer! 

Taller de lectures no sempre recomanades. Taller per a l’alumnat de 2n d’ESO organitzat per l’associació cultural La Fragua. A partir de la lectura d’un llibre escollit entre tots els assistents al taller es realitzarà un petit curt amb el suport del tècnics i les instal·lacions del Citilab. Tots els dilluns de 16’30 a 18’00. 

 Club de lectura II . Aquesta activitat està organitzada per l’AMPA de l’institut i és adreçada a tots els pares i mares, professorat i alumnat en general. La primera trobada serà el 30 de gener a les 18’00 hores. El primer llibre que proposen és Mujeres en la sombra, de la Griselda Martín Carpen. 

Contacontes . El mes de febrer vindrà un contecontes i explicarà històries sobre personatges de la mitologia grecollatina. Aquesta activitat està adreçada a l’alumnat de primer d’ESO i està organitzada pel PLOC. 

 Visita de l’escriptor Com cada any ens visitarà un escriptor i ens farà una xerrada sobre les seves experiències vitals i literàries. Enguany serà Ricardo Alcántara. Activitat organitzada pel PLOC i adreçada també a primer d’ESO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada