dimarts, 16 d’octubre de 2012

INAUGURACIÓ BIBLIOTECA PERE MORROS

El passat 10 d'octubre va tenir lloc la inauguració oficial de la biblioteca de l'institut Miquel Martí i Pol. La nostra biblioteca s'ha convertit en la Biblioteca Pere Morros, en honor a un professor de cicles formatius de fusta , que va tenir la gran idea de col·locar  la biblioteca en un espai obert on antigament no hi havia res. Va ser gràcies a la seva empenta , a la col·laboració  dels companys del departament de fusta i  de l'alumnat que es va construir la nostra biblioteca. 
L'acte va estar presidit pel director de l'institut, un membre de l'AMPA, un exprofessor i exalumne del Pere Morros, la filla del difunt, la consellera d'educació de l'Ajuntament de Cornellà i l'inspector de zona del Departament d'Ensenyament. Després dels discursos del director, la regidora , l'inspector i l'exprofessor i el lliurament de premis del logo de la biblioteca, vam poder guadir d'un magnífic audiovisual, elaborat pel professor Xavier Gol, sobre l'aportació del Pere Morros a l'institut, seguidament es va inaugurar la biblioteca   amb una placa commemorativa .

Discurs d'inauguració de la biblioteca Pere Morros


La història de l'Institut va començar ja fa 33 anys en els espais precaris d'una antiga fàbrica de tubs on parlar de biblioteca era una quimera.

Des del primer curs el Pere, el Pere Morros, formà part de l'equip de professorat aportant la seva experiència professional en l'especialitat de fusteria i, sobretot, la seva empenta i energia en la lluita per a la dignificació de l'ensenyament.

Finalment s'aprovà la construcció de l'actual edifici, s'iniciaren els treballs i el projecte esdevingué una  realitat amb la inauguració d'aquest Institut l'any 1987.

Disposàvem per fi d'un entorn de treball agradable i en condicions, però... amb un lloc massa petit per a la biblioteca.

El nou centre disposava, en front de la sala polivalent, d'un espai obert, talment com un  impluvi romà, que tan bé vàrem saber aprofitar quan el curs 1991-92 en Pere Morros i altres persones engrescaren el professorat a representar els pastorets més originals que mai no hagi vist l'alumnat d'un Institut. Ell fou imprescindible des la realització dels decorats fins al guió i direcció de l'obra teatral.

I li devem també al Pere Morros la transformació d'aquell espai obert en la biblioteca que tenim avui. Ell mobilitzà l'alumnat de formació professional de fusteria i també d'electricitat per  realitzar el tancament de la biblioteca en harmonia amb la sala polivalent .

En Pere Morros  ens va deixar, però les seves realitzacions petites i grans ens acompanyen i els que l'hem conegut mai no l'oblidarem. Ara, donant el seu nom a la nostra biblioteca, volem retre homenatge a la gran persona, a l'entusiasta mestre i a l'entranyable amic que ha estat sempre el Pere, el Pere Morros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada