divendres, 22 d’octubre del 2010

Història d'un cavall


Argument:
Un vell cavall ens narra la seva vida i les seves aventures, alhora que ens dóna una visió particular del món dels homes.

Autor:
Lleó Tolstoi va néixer el 1828 al si d’una família noble. Va alternar l’escriptura amb diverses temptatives de reformes socials per als camperols. Va viatjar per Europa i va tenir problemes a causa de les seves idees socials avançades. A partir de 1856 es va dedicar a l’activitat literària publicant novel•les de gran èxit, com ara “Anna Karenina” i “Guerra i Pau”.

Valoració:
Amb un estil senzill i planer, Tolstoi ens descriu amb molt detall la decadència d’un cavall marcat pel seu aspecte i el caprici dels seus amor.

És interessant observar el comportament dels homes des del punt de vista animal, en aquest cas, cavalls.
L’autor a través de les reflexions d’aquest cavall, tracta temes essencials com l’amistat, la xenofòbia, les modes i al mateix temps critica durament les injustícies a que són sotmesos els éssers a causa de la discriminació.

L’estil m’ha recordat a les faules morals clàssiques, encara que la força narrativa de Tolstoi fa que malgrat és un llibre breu, t’enganxi des de la primera pàgina, acabant amb un final d’aquells que no s’obliden fàcilment.

El recomano perquè et fa meditar sobre els perills de la pèrdua de valors i la degradació de la societat.


Diana Parrilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada