dimecres, 22 de maig de 2013

RICARDO ALCÁNTARA ENS VISITA
El passat divendres 12 d’abril ens va visitar l’escriptor Ricardo Alcántara.  La seva xerrada va ser a la biblioteca de l’institut. Primer va començar explicant la seva vida després la seva obra i finalment va respondre algunes preguntes que vam fer nosaltres.

En Ricardo va néixer a Uruguai, va viure una temporada a Brasil, però des de fa uns vint anys viu a Barcelona. Ens va comentar que per a ell és una responsabilitat i una alegria visitar-nos al nostre institut. Va explicar-nos que tots els seus llibres els ha escrit a Barcelona, i per això es reconeixia com a escriptor català, però un dia va tornar al seu país natal , el va envair la tristesa i finalment es considera un autor urugauià. Una de les seves frases preferides és que la curiositat obre portes cap a un camí professional.

El seu primer conte el va escriure per a una competició nacional, envaït per l’ànsia i amb poc coneixement va començar a escriure. Un dia rellegint el llibre se n’adonà que no tenia sentit i va estripar els fulls i comença de nou. Va tornar a llegir-lo i continuava sense entrendre’l, trencà els full i tornà a començar i així successivament, fins que va trobar la música que li serví d’inspiració. Finalment el va escriure i el presentà a la competició, va quedar segon entre 185 persones. Això li va ensenyar a no subestimar-se i fer millor les coses, el llibre, per cert era Guarasú . Finalment  abans d’anar a les  preguntes ens donà un consell : “Tenir ulls d’obervador és essencial. La idea entra i va al racó de les emocions. Per a mi és la inspiració”

Tot seguit començà a respondre les nostres preguntes . Vam preguntar-li si algun llibre seu està inspirat en algun aspecte personal. Ell contestà que no, ens va dir que si la seva vida fos una taronja als seus llibres mai sortiria la taronja però sí el suc sempre està en tota la seva obra. Vam  preguntar-li si va estudiar alguna cosa d’escriptor o va començar a escriure automàticament. Ens va comentar que sí, si no tens instrucció és més difícil, però ningí t’impedeix escriure sense estudiar. Ell estudià psicologia. Vam dir-li que si eres escriptor i no et venia  la inspiració, què fas? Ell ens suggerí que si estàs obert a tot, segur que et ve la inspiració. En Ricardo no s’imagina sense escriure, perquè escriure el fa millor persona. Finalment li vam preguntar en què es va inspirar  per fer  un llibre seu que ens va agradar molt el aguijón del diablo , elll ens contestà que en la crua realitat.  

Júlia Remesal

dimecres, 15 de maig de 2013

RECOMANACIÓ DE LLIBRES PER SANT JORDI

El passat dimecres 24 d'abril a la biblioteca de l'institut Miquel Martí i Pol, Biblioteca Pere Morros, durant el pati de matí d'11 a 11'30, tingué lloc la recomanació de llibres. Els i les alumnes que recomanaven un llibre obtenien un altre de nou. Les recomanacions van ser: el diari del Greg, diari d'una penjada, diari d'Anna Frank, el veí prohibit, frena Càndida frena, Pandemònium, etc. Van participar entre d'altres:    


Júlia RemesalElisabeth Lozano


David Serrano


Lucía Valverde

Irene Alcázar 


Gemma Fontova


Carles Casas

dijous, 9 de maig de 2013

CONCURS CATENIGMAL'alumna de 1r B Irene Alcázar ha estat la guanyadora del concurs del catenigma. El concurs ha estat entre  els deu primers classificats en els catenigmes:  Daniel Delgado, Gerard Archilla, Marina Pujadas,Elisabeth Lozano, Julia Remesal, Miriam Tardío, Mario Di Domenico, Pablo Sánchez, David Serrano i Irene Alcázar. La guanyadora, que havia estat l'última de les candidates ha superat els seus competidors  resolent 7 dels 8 enigmes proposats. Els enigmes proposats, tos sobre cultura catalana, eren els següents en aquest ordre:
 1- L'arquitecte més gaudit pel japonesos (4 lletres) 
 2- No és d'Ali Baba, sinó d'aquí el pintor que Gal·la pintà (   4 lletres)  
3-  Veus  quina capital és si li treus la T?(4 lletres) 
4- La capital de comarca que té la Bruixa d'or i molta ..(4 lletres)
5. La capital de les figues (8 lletres)
6. La millor ciutat catalana a l'hora de fer l'aperitiu (8 lletres)
7. L'única comarca que figura a la taula d'elements (12 lletres)
8. Grup de dansaires que coneixen els Simpson? (6 lletres)

Animeu-vos a contestar a veure si els sabeu tots? 

dimarts, 7 de maig de 2013

PREMIS SANT JORDI 2013


El passat 23 d'abril, Sant Jordi es van lliurar els premis Sant Jordi de 2013. El lliurament tingué  lloc a la sala polivalent per a l'alumnat a l'ESO. Van començar amb els primers d'ESO de 9 a 10 i així successivament fins a quart d'ESO. Durant el lliurament de premis es va poder veure una obra de teatre protagonitzada pels alumnes de 3r B , dos Kamishibais representats per alumnes de 2n B i el ball d'Irene Frenández  de 4t d'ESO.


Els batxillerats van celebrar el Sant Jordi a la biblioteca Marta Mata, a la sala d'actes, en què van gaudir d'una xerrada de l'escriptor Fèlix Rueda, antic professor de l'Institut Miquel Martí i Pol i actualment professor de biologia de la universitat de Barcelona. L'escriptor parla sobre el  procés de creació  i va presentar dos dels seus llibres  Mal de llengües i La Cabra i en llegí algun fragment tot seguit se celebrà el lliurament de premis . 1r ESO
CATALÀ
Poesia- Ana Vilarnau
Narrativa – Judit Muñoz Fajardo

CASTELLÀ
Poesia – Júlia Remesal
Narrativa - Irene Alcázar

FOTOGRAFIA -  Irene Alcázar

2n ESO
CATALÀ
Poesia - Patrícia Lucena
Narrativa – Yeray García

PREMI SALVADOR ESPRIU
Poesia – Clàudia Agüero
Representació Teatral  - Clàudia Agüero, Maria Berlanga,  Andrea López i Patrícia Lucena

CASTELLÀ - Narrativa – Maria Berlanga

ANGLÈS  - Laia Ramon

3r ESO
CATALÀ
Poesia – Maria Palmer
Narrativa – Carla García

CASTELLÀ - Narrativa .- Andrea Guerrero

ANGLÈS – Carla García i Marta Godall

FRANCÈS - Andrea Guerrero

POESIA VISUAL
Modalitat llengua de signes : Arnaldo Rasch
Poesia visual – Paula Vázquez

FOTOGRAFIA –Maria Palmer

INVENT
Modalitat  el més útil  – Pau Font
Modalitat el més original – Chaima Lakoudi i Irene Fernández

4t ESO
CATALÀ
Poesia- Mar Suero
Narrativa- Núria Mas

ANGLÈS - Clara Notario

CASTELLÀ
Poesia- Mar Suero
Narrativa – Clara Notario

POESIA VISUAL – Carla València, Maite Fuster, Raül Gómez, Piare Cortés, Abigail González, Richard Aranda, Mònica Gòmez i Eva Moreno
  

BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS
CATALÀ
Narrativa – Yaiza Cots
Poesia – Lorena Romo

CASTELLÀ
Narrativa  - Lorena  Romo
Poesia –Sonia Rubies

ANGLÈS
Yaiza Cots i Laia Iturmendi

dissabte, 4 de maig de 2013

FINAL CATENIGMA


FINAL CATENIGMA

DIMECRES 8 DE MAIG DE 2013

A LA BIBLIOTECA A LES 11
 

ALUMNES

CURS
PUNTS
Daniel Delgado
4t B    
95
Gerard Archilla
4t B
95
Marina Pujadas
4t B
81
Elisabeth Lozano
1B
79
Julia Remesal
1B
79
Miriam Tardío
1B
79
Mario Di Domenico 
2n B
71
Pablo Sánchez
1B
69
David Serrano
1r D
68
Irene Alcázar
1r B
61

CONCURS CATENIGMA