dimarts, 14 de febrer del 2012

trilogia del jocs de la fam









L’AUTORA
Suzanne Collins és una escriptora i guionista nord-americana. La seva carrera va començar el 1991, com a guionista en programes de televisió per a nens. Després de conèixer l'autor de llibres infantils James Proimos es va inspirar per escriure llibres juvenils pel seu compte.

TRILOGÍA ELS JOCS DE LA FAM
La Katniss Everdeen és una noia que viu al districte 12. Cada any, a tots els districtes es convoca una assemblea on es fa un sorteig per a escollir a un tribut masculí i femení per entrenar-lo i enviar-lo als jocs de la fam. Aquell any, en el sorteig, per ser el tribut femení va sortir la Prim, la seva germana petita. La Katniss es presenta voluntària per a substituir-la, i és enviada als jocs amb Peeta Mellark. Al camp de batalla, haurà d’aconseguir matar a tots els altres tributs i sobreviure a les trampes per guanyar. Els patrocinadors de tributs poden comprar ajudes i enviar-les al camp. Per obtenir aquestes ajudes, la Katniss i el Peeta hauran de fingir que estan enamorats. Però, fins quin punt això es fals?

OPINIÓ
M’ha agradat aquesta trilogia perquè està molt ben explicada i sembla que estiguis vivint el mateix que la protagonista. La creació dels jocs de la fam és molt original, perquè cap llibre parla d’aquest temes. Els personatges semblen reals i amb les seves pròpies idees i sentiments.
Maria Berlanga 1r E

El diari de Nikki



L’AUTORA
Rachel Renee Russell és autora i il · lustradora americana de la sèrie de llibres infantils Diaris de Dork. Va néixer i es va criar a Saint Joseph, Michigan, i actualment resideix en el nord de Virgínia. A més d'escriure llibres per a nens, Rachel és advocada. Es va divorciar l'abril del 2009.

L’OBRA
Nikki, una nena de 12 anys coneix a l’institut tota una colla de nois i noies: Brandon, Chloe, Zoey i Mackenzie. Nikki, fa tatuatges a la gent. Brandon, Chloe i Zoey presenten fotografies dels tatuatges al concurs d’art i guanyen el primer premi de 500 dòlars.
A l’institut celebren Halloween, però Nikki té la festa del ballet de la seva germana Brianna, a la que no pot faltar i la festa de Halloween de l’institut. Chloe i Zoey li donen una sorpresa a Nikki dient que li donen un vestit de bossa per anar al ball. Brandon, també li demana que anés al ball. Nikki ho volia fer tot a la vegada i així ho va fer.

OPINIÓ
M’ha agradat perquè el llibre explica la historia d’una nena de la nostra edat que li passen un munt d’aventures. La forma de explicar les anècdotes em sorprèn perquè ho explica com si fos un diari personal i ho el que explica ho fa molt divertit.
Andrea López 1r D

dilluns, 13 de febrer del 2012

NOVETATS LLIBRES FEBRER 2012

NOVETATS DVDs FEBRER 2012

NOVETATS DVDSFEBRER2012

divendres, 10 de febrer del 2012

XIV MOSTRA DE PUNTS DE LLIBRE

BASESmostrapuntsllibre