dilluns, 28 de febrer de 2011

TERCER BOSQUIMIOENIGMAPEL TERCER ENIGMA HAURÀS DE SABER UNA MICA DE GEOGRAFIA ITALIANA I ANAR A LA BIBLIOTECA A VEURE LA TAULA PERIÒDICA.

PER TRES PUNTS A LA LLIGA:
CIUTAT ITALIANA PRESENT A LA TAULA PERIÒDICA.

PISTES ADDICIONALS:
- TÉ QUATRE LLETRES
- CAPITAL DE LA REGIÓ D'APÚLIA.
- EL NOMBRE ATÒMIC ÉS 56.

RECORDEU QUE LA RESPOSTA L’HEU DE DIPOSITAR A LA BÚSTIA DE BIBLIOTECA, A CONSERGERIA, POSANT EL NOM I COGNOMS, EL CURS I LA RESPOSTA. TAMBÉ ES POT RESPONDRE A TRAVÉS DEL BLOC DE LA BIBLIOTECA.

dilluns, 21 de febrer de 2011

Segon bosquimioenigma
S’HA ACABAT EL PEIXET. ARA JA VA DE BO. EL SEGON ENIGMA HAURÀS D’ANAR A LA BIBLIOTECA A VEURE LA TAULA PERIÒDICA O ENTRAR AL BLOC DE LA BIBLIOTECA ESCOLAR http://biblioteca-iesmartiipol.blogspot.com I VEURE ALGUNA PISTA. PER
QUATRE PUNTS A LA LLIGA:
ELEMENT QUÍMIC POLONÈS PERÒ UNA MICA ITALIANITZAT

RECORDEU QUE LA RESPOSTA L’HEU DE DIPOSITAR A LA BÚSTIA DE BIBLIOTECA, A CONSERGERIA, POSANT EL NOM I COGNOMS, EL CURS I LA RESPOSTA. TAMBÉ ES POT RESPONDRE A TRAVÉS DEL BLOC DE LA BIBLIOTECA

PRIMERA PISTA: L'ELEMENT RIMA AMB SANT CELONI.
SEGONA PISTA: A L'ESTIU TOTHOM EN MENJA (LA PRIMERA PART DE LA PARAULA)
TERCERA PISTA: TÉ SIS LLETRES

dilluns, 14 de febrer de 2011

bosquimioenigma de la setmana

PER COMENÇAR INICIEM ELS ENIGMES AMB UN DE FACILET QUE VALDRÀ UN PUNTET A LA LLIGA:
MINERAL QUE PORTEN ELS REIS ALS NENS I NENES QUE NO S’HAN PORTAT BÉ. DE 5 LLETRES.

RECORDEU QUE LA RESPOSTA L’HEU DE DIPOSITAR A LA BÚSTIA DE BIBLIOTECA, A CONSERGERIA, POSANT EL NOM I COGNOMS, EL CURS I LA RESPOSTA

Bosquimioenigmes
El dimarts dia 15 de febrer iniciem el CONCURS DEL BOSQUIMIOENIGMA. Tots els dimarts de cada setmana fins l’1 de juny penjarem un BOSQUIMIOENIGMA, un enigma relacionat amb l’any internacional dels boscos i amb l’any internacional de la química. Les respostes seran arbres o elements de la taula periòdica en català (a la biblioteca hi ha penjada una taula periòdica on poder consultar els diferents elements químics). El BOSQUIMIOENIGMA es penjarà a diversos llocs de l’institut i a la biblioteca . Qui vulgui resoldre’l escriurà en un full la resposta, el seu nom i cognoms i el curs. Aquest full es dipositarà a la BÚSITA DE BIBLIOTECA, situada a consergeria. Teniu de temps fins el dimarts de la setmana següent a les 9’15 h. A la biblioteca hi ha un cartell on s’indicarà el nom dels participants i els punts obtinguts. No tots els BOSQUIMIOENIGMA tenen la mateixa puntuació, van de l’1 al 6 segons la dificultat. Amb tots els i les alumnes que obtinguin més puntuació es realitzarà un concurs a final de curs.

D'altra banda, Us recordem que el servei de préstec és d’un mes per als llibres i d’una setmana per als DVDs. Es pot demanar una pròrroga de 15 dies pels llibres i d’una setmana pels DVDs, sempre que no hagi estat sol•licitat prèviament el document. Passat aquest termini s’haurà de lliurar el llibre o llibres, o DVDs. El fet de no complir aquests requisits pot comportar la penalització i retirada dels serveis de préstec, així com l’amonestació en casos reiteratius. En cap cas es pot emportar un llibre de la biblioteca sense el permís del bibliotecari o bibliotecària, aquest fet es considera una falta greu amb la seva corresponent amonestació. D’altra banda, cal recordar que el dia de l’hora de lectura no es realitzarà el servei de préstec.

Per cada préstec o altra activitat relacionada amb la biblioteca escolar es lliura un número per a un sorteig sorpresa el dimecres 15 de juny a les 11’30.