divendres, 22 d’octubre de 2010

Història d'un cavall


Argument:
Un vell cavall ens narra la seva vida i les seves aventures, alhora que ens dóna una visió particular del món dels homes.

Autor:
Lleó Tolstoi va néixer el 1828 al si d’una família noble. Va alternar l’escriptura amb diverses temptatives de reformes socials per als camperols. Va viatjar per Europa i va tenir problemes a causa de les seves idees socials avançades. A partir de 1856 es va dedicar a l’activitat literària publicant novel•les de gran èxit, com ara “Anna Karenina” i “Guerra i Pau”.

Valoració:
Amb un estil senzill i planer, Tolstoi ens descriu amb molt detall la decadència d’un cavall marcat pel seu aspecte i el caprici dels seus amor.

És interessant observar el comportament dels homes des del punt de vista animal, en aquest cas, cavalls.
L’autor a través de les reflexions d’aquest cavall, tracta temes essencials com l’amistat, la xenofòbia, les modes i al mateix temps critica durament les injustícies a que són sotmesos els éssers a causa de la discriminació.

L’estil m’ha recordat a les faules morals clàssiques, encara que la força narrativa de Tolstoi fa que malgrat és un llibre breu, t’enganxi des de la primera pàgina, acabant amb un final d’aquells que no s’obliden fàcilment.

El recomano perquè et fa meditar sobre els perills de la pèrdua de valors i la degradació de la societat.


Diana Parrilla

dimecres, 20 d’octubre de 2010

El meu lloc preferit


Hola companys i companyes,

Des de la biblioteca escolar s’està organitzant una exposició amb el tema El meu lloc preferit. Si voleu participar podeu de fer una composició amb un full DA4 en què hi hagi una o dues fotos o dibuixos sobre el vostre lloc preferit, pot ser un paisatge, un indret o on lloc qualsevol que us té el cor robat i a sota de la foto heu de posar on és aquest indret, descriure’l i explicar-nos perquè us agrada. Per cada participació es donarà també un número per al sorteig.

inici curs 2010-2011


Us informem que la biblioteca escolar roman oberta pel matí a l’hora del pati de 11,15 a 11,45 les tardes de dilluns a dijous de 17,30 a 20,00 .

A la biblioteca podeu venir tant a consultar llibres, especialitzats o de text, enciclopèdies, atles, revistes, treballs de recerca, etc. Per resoldre dubtes, ampliar temaris , fer els deures o simplement llegir. Hi ha sis normes bàsiques que s’han de respectar:
1. El nombre màxim d’usuaris és de 36 alumnes
2. No s’hi pot menjar ni beure
3. No es pot estar a la biblioteca sense fer res
4. No es poden utilitzar els ordinadors a l’hora del pati de matí.
5. S’ha de mantenir un to de veu baix
6. Les cadires i les taules han de quedar ordenades

Com cada any, i ja en fa tres, se sortejarà una panera plena de llibres, dvds i altres sorpreses per Nadal, el sorteig es realitzara a l’hora del pati el dimecres 15 de desembre a les 11’30 h.

El servei de préstec és per internet i només es prestaran els llibres que estiguin catalogats amb l’epergam. Els i les alumnes que facin un préstec se’ls donarà un punt de llibre on posarà el dia de retorn i també un número per a la panera .

D’altra banda, des de la biblioteca escolar s’està preparant una exposició amb el tema El meu lloc preferit. Heu de fer una composició amb un full DA4 en que hi hagi una foto o un dibuix sobre el vostre lloc preferit, pot ser un paisatge, un indret o on lloc qualsevol que us té el cor robat i a sota a peu de la foto heu de posar on és aquest indret i descriure’l. Per cada participació es donarà també un número per al sorteig.

Al llarg de l’any acadèmic es realitzaran diverses activitats relaionades amb la biblioteca escolar com recomanació de llibres a l’hora del pati, quimioenigmes, que s’iniciarà el gener, concurs de punts de llibre, bibliometres, etc.

Entra a la biblioteca i veuràs les novetats. Tenim tots els llibres de la saga de crepuscle (Crepuscle, Lluna nova, Eclipsi i A trenc d’Alba) i de Harry Potter. Les novel·les més llegides per als joves com Memòries d’Idhun de Laura Gallego, Per què tothom em mira això del cap? Randa Abdel-Fattah, etc.; més de 20 DVD nous, com ara : Million dollar baby, Indochina, Bagdag café, Cinema paradiso, Apocalypse Now, Como agua para chocolate, Braveheart, el viaje de Chihiro, Harry Potter i el presoner d’Azerbayan, etc.


Vine a la biblioteca, en sortiràs amb les butxaques plenes!

TAller d'escriptura creativa

Taller d’escriptura creativa

Si vols experimentar la cara divertida de l’escriptura...

Si vols veure com les paraules “escriure” i “joc” són més properes del que sembla...

Si cada cop que has de fer una redacció penses que s’acaba el món i donaries el que fos perquè t’agradés...

Vine al taller d’escriptura creativa! Descobriràs com escriure pot ser també l’excusa per a passar una bona estona. Si vols informar-te’n o inscriure’t envia un correu a tallerdescripturacreativa@gmail.com o vine a la biblioteca de dilluns a dijous de 17:30 a 20h.
A més, aquest taller és totalment gratuït!!