dimecres, 9 de juny del 2010

Activitats dels voluntaris





Els voluntaris de biblioteca han decorat la biblioteca amb motiu de l'any internacional de la biodiversitat com si fos un fons marí amb diversos peixos i han recreat en una taula l'ambient costaner. D'altra banda, també han col.laborat amb el folratge de llibres, han portat el compte dels bioenigmes, del nombre d'usuaris, han recomanat llibres, etc.

Josep Górriz ens visita






El dimecres 5 de maig, l’escriptor Josep Gòrriz va venir a fer-nos una visita a l’institut. Teníem preguntes preparades per fer-li, però li vam fer després. La primera mitjà hora va estar explicant-nos que per ser escriptor donava igual fer faltes o no, el que importava era que s’havien de viure aventures i escriure-les en un paper. Ens va dir que tothom podia ser escriptor, només calia investigar. També ens va contar històries que li van explicar els seus alumnes. Com per exemple una història que li va dir un nen que deia que no podia ser escriptor, però Josep Gòrriz el va convèncer de que tothom podia, i el nen va explicar un relat, que va fer molt de riure. Ell no és perdia el Conan des de fa 8 mesos; però, un dia que faltaven 20 min. perquè comencés el seu pare va dir que havien d’anar al Caprabo i que fes allà de detectiu, buscant el menjar. El noi va acceptar i va anar corrents a obrir la porta del pàrking, després li va obrir la porta del cotxe, la va tancar, etc. van arribar, i va començar a buscar el menjar, però com que anaven molt lents, li va dir al seu pare que anés a la cua, que ell aniria a buscar la dotzena d’ous que quedaven. Quan va veure el passadís dels ous va anar corrents a agafar-los, era una muntanya d’ous, va córrer i va relliscar amb una taca d’oli, va caure a sobre dels ous i el seu pare el castigà sense veure el Conan durant 8 mesos. L’altra mitjà hora vam estar fent-li preguntes; entre les quals cal destacar la resposta a la pregunta de quan va fer el seu primer llibre, va contestar que l’any 1985, però anys més tard va comprar tots els exemplars i els va tirar, perquè deia que el llibre era molt dolent. Finalment , quan va acabar la classe diverses persones vam anar a demanar-li un autògraf.

Maria Tomás 1r C

Marina Pujadas guanyadora del sorteig a Port Aventura








El 24 de maig va tenir lloc a la biblioteca escolar el sorteig d'un viatge a Port Aventura entre tots els usuaris de la biblioteca escolar. Per cada document prestat es donava un número. Així quants més llibres, DVDs o altres documents havies demanat en préstec més possibilitats tenies. El sorteig es va fer entre 229 números i la guanyadora va ser Marina Pujadas de 1r D.

Meritxell Sánchez guanyadora dels bioenigmes





El passat dilluns 7 de juny va tenir lloc a la biblioteca escolar de l'institut el final del concurs dels bioenigmes. Van ser vuit els finalistes :
Carla Rovira 2n B
Jaime Mendoza 1r batxillerat
Marc Manuera 2n A
Judit Guart 2n A
Marina Pujadas 1r D
Daniel Delgado 1r B
Clara Notario 1r C
Meritxell Sánchez 1r C

Finalment, i després d'un ajustadíssim recompte, la guanyadora va ser Meritxell Sánchez de 1r C que va respondre sense equivocar-se tots els cinc enigmes en menys d'un minut i mig cadascun.
Tots els finalistes van rebre un llibre d'obsequi i la guanyadora, a més a més una entrada gratuïta a l'Aquàrium de Barcelona.

FELICITATS MERITXELL!