dimarts, 26 de gener del 2010

Avatar



Argument: Els éssers humans han trobat en un allunyat planeta anomenat Pandora, un jaciment d'un recurs altament valuós. Per a obtenir-lo han de fer front als seus habitants: els Na´vi, a través d'Avatars, bio-organismes per a interactuar amb els alienígenes. Els Na ’vi demostraran a un dels soldats humans, que la vida té un equilibri més enllà de les ambicions.


Valoració: Malgrat no sóc gaire afeccionada al cinema d’acció, no he pogut resistir-me a veure una de les pel·lícules més esperades pels seus efectes especials en 3D: AVATAR del director de Terminator i Titanic, James Cameron.

He de reconèixer que m’ho vaig passar d’allò més bé. Tècnicament, Cameron, aconsegueix que et sentis immers completament en un món recreat digitalment i que els personatges alienígenes et transmetin les mateixes emocions que uns actors reals.

Fins aquí, res a dir. El que m’ha semblat més fluix és el guió. La història és molt previsible des d’un bon principi i no aporta cap sorpresa.

Penso que és una pel·lícula que pot crear un cinema nou, diferent i pot deixar enrere el 2D com va passar amb el blanc i negre.

La recomano perquè és d’aquelles pel·lícules sense cap més pretensió que entretenir i donar espectacle.

De moment la segona part està assegurada!

Diana Parrilla

dimarts, 19 de gener del 2010

Taller de 2n d'ESO d'art romànic i gòtic

L'alumnat dels tres grups de 2n d'ESO ha portat a terme una activitat d'investigació sobre l'art romànic i l'art gòtic a la biblioteca. S'ha desenvolupat en quatre sessions, dues per a l'art romànic i dues per a l'art gòtic.L'alumnat ha estat dividit en grups de quatre/cinc persones que han hagut d'elaborar un mural sobre un aspecte (arquitectura, pintura i escultura) de l'art corresponent. Per tal d'elaborar el mural, l'alumnat ha consultat pàgines d'internet i llibres (enciclopèdies, monogràfics, etc) de la biblioteca.


dimarts, 12 de gener del 2010

El misterio del cuarto amarillo




Argument

La Senyoreta Stangerson, una jove rica que viu amb el seu pare a una mansió als afores de París, és trobada desmaiada i coberta de sang a la seva habitació. El misteri està en què la porta de l’habitació no ha estat forçada i les finestres estan tancades, per la qual cosa es desconeix com algú va poder entrar i sortir estan l’habitació tancada per dins.
Joseph Rouletabille, un jove reporter de gran intel·ligència per fer deduccions, ajuda a la policia francesa a resoldre el cas. Totes les pistes apunten com a principal sospitós al promès de la noia, Robert Darzac, un cèlebre professor de Física.

Autor

Gastón Leroux (París, 1868 -Niça, 1927), escriptor francès de principis del segle XX, que va guanyar gran fama en el seu temps gràcies a les seves novel·les d'aventures i policíaques com El fantasma de l'òpera o El misteri de la cambra groga (1907) i la seva seqüela El Perfum de la Dama de Negre. Va treballar en els diaris L'Écho de Paris i Le Matin. Va viatjar com reporter per Suècia, Finlàndia, Anglaterra, Egipte, Corea, El Marroc. A Rússia va cobrir les primeres etapes de la revolució boltxevique. A part del seu treball com periodista, va tenir temps per a escriure més de quaranta novel·les que van ser publicades com contes en diaris de París.

Jo recomano

Es tracta d’una fantàstica novel·la de misteri recomanada sobretot per a aquells qui els agraden els llibres de Sherlock Holmes.
La novel·la és molt realista ja que l’autor incorpora textos i documents com articles periodístics, documents del jutge d’instrucció, etc; també per aportar diferents punts de vista del mateix cas i donar credibilitat.
És un clàssic del gènere policíac que constitueix tot un repte a la intel·ligència de lector. La disposició dels indicis ens convida a participar activament en la resolució de l’enigma acompanyant el reporter Rouletabille, alter ego de Leroux.
Diana Parrilla

Watchmen




En el 90% de les ocasions, d’intenció, per molt bona que sigui, de passar un còmic o llibre a la gran pantalla sol acabar en desastre, però Zack Snyder , director d’aquest film, ha aconseguit donar vida a aquest magnífic còmic de Alan Moor deixant la pel·lícula com una molt bona versió del còmic.

El film ens explica la vida de superherois emmascarats que lluiten contra el crim als anys 60 a Amèrica. Però no és una història convencional de superherois, sinó que tracta aspectes tan importants com la llibertat d’opinió, els efectes de les guerres , els armaments nuclears o les fonts d’energia.

Trenca amb el rol habitual de l’heroi, mostrant-nos persones amb passats obscurs i dolents, herois tant o més cruels que els seus pròpies enemics, fent volar la nostre ment i tractar temes sobre la bondat o la maldat de les persones, sobre el que és o no és correcte i sobre l’actitud de l’ésser humà.

A més a més d’aquest bon aspecte de la pel·lícula ens podem trobar amb molt bons efectes especials, caracteritzacions magnífiques i una BSO digne de museu; adaptant a la perfecció la música amb l’aspecte i situacions del film.
És una de les meves pel·lícules preferides, i espero que la gaudiu tant com jo.
Núria Celma

Noies de Riyad



La nostra autora s’ha tret el vel, s’ha despentinat els cabells, ha agafat un bol ple de patates xip portades d’un país llunyà, s’ha pintat el llavis de color vermell i s’ha assegut a la seva finestra al món. Ha engegat l’ordinador i ens ha permès veure la vida de quatre noies àrabs des del millor punt de vista, el seu propi.
Rajaa Alsanea, la nostra guia en aquest magnífic viatge ens explicarà la vida amorosa de quatre joves, que viuen com totes nosaltres les peripècies de l’amor, però amb una diferència, la cultura en què el viuen. Si nosaltres ja pensem que pot ser complicat aquí, allà sembla quasi una missió impossible trobar l’amor, i poder seguir la vida amb la persona que estimes. Així que podrem veure diferents situacions, com matrimonis concertats pels pares, les relacions extramatrimonials de la parella, fills, amants, amors impossibles i un enorme conjunts de problemes, solucions i amors per aquestes noies àrabs.
Crec que aquest llibre ens permet veure la societat femenina àrab des d’un punt de vista completament diferent al que estem acostumats, el seu propi, poder saber que passa per les seves ments i sobre tot, els seus cors.
El llibre personalment em va encantar, i en poc més d’un parell de nits el vaig llegir molt i molt a gust, espero que també us agradi.

Núria Celma Melero